keskiviikko 19. marraskuuta 2014

The Scorch Trials (Maze Runner #2) / James Dashner

Tutustuin lokakuussa James Dashnerin Maze Runner -trilogian ensimmäiseen osaan ja aikanaan tuli käytyä katsomassa kirjaan pohjautuva elokuvakin joka oli oikein oivallinen kokemus. Omassa muistissani kirjan käänteet olivat vielä tuoreena mielessä ja siksi rypistelin hitusen kulmiani kun kirjan ratkaisuja oli - tosin hyvistä syistä - uskallettu muuttaa. Siippani sen sijaan nautti elokuvasta täysin sydämin ja yritti koko kotimatkan tentata minulta vinkkejä siitä, mitä tuleman pitää. Ei onnistunut, koska kirjan kakkososa oli vielä lukematta! Mitäpä sitä ei rakkauden eteen tekisi, kilttinä tyttönä klikkasin siis The Scorch Trialsin koriini kirjastossa ja jatkoin kuuntelua!

The Scorch Trials jatkaa tapahtumien seuraamista melko tarkkaan siitä, mihin The Maze Runner lopetti. Thomas ja muu Gladen porukka luulee pelastuneensa mutta kuinkas ollakaan, Wicked ja uudet yllätykset ovat ihan kulman takana. Luvassa on taas vauhtia ja vaarallisia tilanteita eikä mikään ole sitä miltä näyttää!

Ensimmäinen ajatukseni The Scorch Trialsin päätyttyä oli: huh! Meno nimittäin oli hurjaa, Dashner tykittää niin kovasti että ajoittain melkein säälin Thomasia ja hänen kumppaneitaan, kovia kokeneet sankarit kun eivät tunnu millään saavan rauhaa. Äänikirjana The Scorch Trials oli melkein liiankin jännää kuunneltavaa, mm. cranksien hyökkäys oli aika pelottavaa kuunneltavaa synkässä ja pimeässä marraskuisessa metsässä. Tulipa ainakin harpottua oma lenkki tavallista nopeammin!

Varoituksen sana: jos toivot löytäväsi kirjasta vastauksia Maze Runnerin herättämiin kysymyksiin, tulet pettymään. Ainakin allekirjoittanut oli The Scorch Trialsin jälkeen ihan yhtä hämmentynyt sarjan ensimmäisenkin osan päätyttyä. Kaikesta päätellen James Dashner on päättänyt säästää kaikki paukut trilogian päätösosaan, joten kaiketi sekin on kuunneltava. Taidan kuitenkin säästää sen vähän valoisempaan ajankohtaan...

Listening Library, 2010
Kesto:10h 23min
Lukija: Mark Deakins

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti