perjantai 14. marraskuuta 2014

Last Day In Vietnam / Will Eisner

Will Eisnerin nimi on minulle tuttu mutten ole aikaisemmin tutustunut tämän sarjakuvalegendan kirjoihin. Onneksi kirjastossani on kuitenkin oivallinen kokoelma josta löytää aina uutta mielenkiintoista luettavaa. Löin oikeastaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla - nappasin pisteen Ihminen sodassa -kisasta ja päivitin yleissivistystäni Eisnerin suhteen.

Last Day in Vietnam on Eisnerin viimeisiä töitä ja se perustuu miehen omiin kokemuksiin reportterina Vietnamin sodan aikana. Kirja koostuu useista lyhyehköistä tarinoista joiden keskiössä on arki sotatanteereella. On palveluksen viimeisen päivän pelkoja, taistelujen arkipäiväistymistä ja hulluja riskinottoja.

Kirjan kansi ei mielestäni ole niitä onnistuneimpia, se ei nouse herkissä väreissään esille aivan niin tehokkaasti kuin ansaitsisi eikä ehkä kyllin selvästi avaa sitä kuinka vaikuttavia asioita kansien välistä löytyy - olin jo myyty kirjan sivulla kolme vaikka aluksi olinkin epäillyt niin aihetta, piirrostyyliä kuin kirjan mustavalkoista väritystäkin. Niin se mieli muuttuu!

Kirjan vaikuttavin kertomus on ehdottomasti nimitarina, Last in Day in Vietnam, joka keskittyy sotamieheen, joka saa viimeiseksi tehtäväkseen kuljettaa siviilireportteria varuskunnassa. Mieli on korkealla ja ajatus kotiinpaluusta ja perheen näkemisestä kangastelevat jo miehen ajatuksissa. Tarina on taidokkaasti rakennettu ja kaikessa yksinkertaisuudessaan sisältää hienoja oivalluksia ja suuria tunteita. Olen vaikuttunut ja taidan lisätä Eisnerin muita sarjakuvia lukulistalleni heti!

Dark Horse Comics, 2000
Sivuja: 79


2 kommenttia:

  1. Jahas, pitäisi selvästi tehdä retki sinne naapurikirjaston sarjishyllylle! Siellä on kyllä oiva valikoima, ei vaan ole nyt tullut käytyä. Tämän voisin kyllä ehdottomasti lukea itsekin, pitää tulla kytikselle! Kuulostaa hurjan kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämä Eisner on kyllä oivallinen lukukokemus. Piti ihan lainata lisääkin herran tuotantoa ja olen nyt ihan myyty! Myöhäisherännäinen toki mutta minkäs sille mahtaa!

      Poista