torstai 30. lokakuuta 2014

Lokakuu, lukukuu?

Syksy on rakkain vuodenaikani, sen kauniit värit ja tietynlainen haikeus vetoavat. Tässä kuussa olen onnellisena rämpinyt metsässä ja tuntenut olevani vähän lähempänä sisäistä erähyyppääni, mikä on kiva tunne tällaiselle toimistorotalle. Oman elämän puolella onkin piisannut vauhtia siinä määrin että on tuntunut hyvältä päästä metsään samoilemaan ja rauhoittumaan.

Metsälenkkien ohella lokakuun kohokohtiin kuuluivat ehdottomasti myös kirjamessut joista kirjoittelin täällä ja täällä. Paljon kuhinaa ja tohinaa, iik-hetkiä ja uusia kokemuksia. Takana on melkoinen superviikonloppu josta on hyvä ammentaa arkeen iloa.

Lokakuun luetut

Lokakuun nimittäminen lukukuuksi on ehkä hieman ironista sillä luin tässä kuussa tavallista vähemmän, elämä vain joskus vaatii oman aikansa. Blogiin toin 12 kirjaa (3331 sivua), joista yksi oli sarjakuva. Pyhäinpäivän lähestyessä olivat aiheetkin sen mukaisia, luin mm. hautausmaalla piilottelevasta tytöstä ja jos jonkinmoisista kummituksista ja kirouksista. Tulin myös palanneeksi nuoruusvuosien tärkeän kirjan, Nancyn, pariin ja huomasin ilokseni ettei vanha taika ole kadonnut. Nancy kuuluukin ehdottomasti kuukauteni TOP3:een, yhdessä Rakennus 31:n ja Cemetary Girl -sarjakuvan kanssa.


Kesken jääneet

Jennifer Duboisin Cartwheel vaikutti ensisilmäyksellä kiintoisalta dekkarilta, jonka alkuasetelma on suorastaan hyytävä, se on tarina vanhemmista jotka saavat kuulla esikoistyttärensä olevan syytettynä kämppiksensä murhasta. Jokin toteutuksessa tökki tai sitten minun lukuvireeni tämän kirjan osalta oli ihan vääränlainen, kahlasin nimittäin kolmasosan teoksesta kunnes tajusin että tarina ei lähde edes väkisinkään vetämään. Elämä on liian lyhyt väkisin lukemiseen.

Lukuhaasteet

Woohoo, onnistuin tässä kuussa haalimaan muutaman lukupistepinnan! Dangerous Women ja Hitler's Furies nimittäin kartuttivat saldoani Ihminen sodassa -haasteessa.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa aion etsiä lukumojoani. Lukupinossa on (vaihteeksi) Tudor-kirjoja sekä pläjäys nostalgiaa erään tyttökirjasarjan muodossa. Ajatuksissa on myös marraskuun lukuhaasteeseen osallistuminen: tällä kertaa tarkoituksena on lukea 30 sivua ehtaa paperikirjaa päivässä. Jos kiinnostaa, lue tarkemmat ohjeet täältä ja lähde mukaan!

3 kommenttia:

 1. Minä olen niin ailahtelevainen, että en osaa nimetä suosikkivuodenaikaani. Nyt olen nauttinut todella paljon syksystä, joka on tarjonnut huikeaa väriloistoa ja ihania säitä - enkä nyt puhu viime päivien harmaudesta ja sateesta. :)
  Tuo marraskuun lukuhaaste vaikuttaa etukäteen ajateltuna olevan helppo toteuttaa, mutta marraskuun lähestyessä on jo alkanut mietityttää. Kun välillä on niitä päiviä, että lukuaikaa jää tosi niukasti... Ehkä on sitten vain sisulla painettava, vaikka yöunien kustannuksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, minä olen muuten aika kaikkiruokainen vuodenaikojen suhtee, vain kaamosajan pimeys ja kylmyys tökkivät.

   Minä kuuntelen työmatkoilla yleensä äänikirjaa (n. 1,5 tuntia päivässä) ja ajattelin että hätätapauksessa ehkä se kuittaa sivut jos en millään ehdi paperikirjan pariin. Ja tärkeintä varmaan on itse ajatus eli se että luetaan joka päivä.

   Poista
 2. Tuo kuva on kyllä ihan mielettömän kaunis, ihana syksy! Minä olen mielestäni ollut tässä kuussa aika ahkera lukija, mutta ei niitä kirjoja kertynyt kuitenkaan kuin kuusi, vähän eri sarjassa painitaan :) Rönnbacka vähän kiinnostaisi lukea.

  VastaaPoista