keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kaunis kuulas syyskuu

Syyskuu on lempparikuukauteni ja tänä vuonna meitä hellittiinkin upeilla kuulailla syyspäivillä - tätä lisää! Paljon on tullut puuhattua, elämää on ollut kirjojen ulkopuolellakin. Saavutin vuoden fillarointitavoitteeni, juhlin hääpäivääni, tuijottelin superkuuta, kehittelin pihlajanmarjateereseptejä ja menin metsään. Päivääkään en vaihtaisi pois.

Lukeakin ehdin mutta kirjoittamisen kanssa on tehnyt tiukempaa - kauniita päiviä ei vain haluaisi kuluttaa koneen ääressä. Tilanne luultavasti korjaantuu ihan itsestään viimeistään marraskuussa - valitettavasti.

Syyskuun luetut

Syyskuuta dominoivat pohjoismaiset kirjailijat, hurahdin mm. Jens Lapiduksen tuotantoon jota tuli kuukauden aikana ahmittua useammankin kirjan verran. Taisin aiheuttaa itselleni Stockholm noirin suhteen pienoisen ähkyn - se viimeinen trilogian kirja ei nimittäin oikein tahdo upota ja vika ei kyllä ole kirjassa!

Luettuja sivuja kertyi syyskuun aikana 5882 ja yhden äänikirjankin sain kuunneltua. Lukemisen suhteen kuukausi oli mainio, takana on taas monta hyvää lukuhetkeä. Kuukauden TOP3:ssa on ehdottomasti Mikko-Pekka Heikkisen vinkeä Jääräpää (ihanaa murretta!), Henrik Fexeuksen nokkela Valtapeli ja Raija Orasen tyylikäs Aurora.


Haasteiden tilanne

Väärin luettu - tässäkin kuussa.

Entäs ensi kuussa?

Lokakuu on kirjakuu - olen jo pikkuisen alkanut sommitella tärppilistaa Helsingin kirjamessuja varten. (Vinkkivinkki: syyskuun lukulistalla esiintyneistä kirjailijoista ainakin Heli Vaaranen ja Henrik Fexeus esiintyvät messuilla!)

Olen tahkonnut myös luvattoman kauan erään äänikirjan parissa ja toivon hartaasti että lokakuussa saisin vihdoinkin laittaa tuon kirjan kannet kiinni. Dangerous womenissa ei ehkä sinällään ole mitään vikaa mutta viimeistään tämä todistanee että lyhyet kertomukset eivät vain ole minun juttuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti