perjantai 6. syyskuuta 2013

Tehdään hyvää - kirjabloggaajat lukevat lukutaitoa

Tällä viikolla (6.9-13.9) käynnistyy kirjabloggaajien ja Suomen Pakolaisavun yhteinen lukutaito-kampanja. Kampanjan tarkoituksena on edistää lukutaidon kehitysmaissa. Kampanjamateriaaleihin tutustuminen sai minut miettimään sitä, mitä lukutaito minulle merkitsee. Se on mahdollistanut koulutuksen ja sitä kautta työpaikan saamisen. Voin lukea ja allekirjoittaa sopimuksia, hankkia tietoa - pärjään maailmassa lukutaidon ansiosta.

Ensimmäisellä Kiinan matkallani sain vähän osviittaa siitä, millaista olisi olla lukutaidoton. Muistan hyvin avuttomuuteni ja turhautumiseni kun en yht'äkkiä osannutkaan lukea edes kauppakeskuksen seinillä olevia kylttejä löytääkseni naistenhuoneeni. Tienviitat, lehdet, kaikki painentut ohjeet olivat kuin hepreaa. Matka kesti vain muutamia viikkoja mutta kokemus korosti mielessäni lukutaidon tärkeyttä ja siksikin haluan olla mukana lukemassa lukutaitoa.

Tutkimusten mukaan maailmassa on lähes 800 miljoonaa lukutaidotonta aikuista ja vain kolmanneksella lapsista on mahdollisuus käydä koulua. Lukutaidon lahja antaa helpottaa arkea ja antaa mahdollisuuden mm. parempaan toimeentuloon. Suomen Pakolaisapu järjestää tällä hetkellä lukutaitokoulutusta Sierra Leonessa, Liberiassa, Ugandassa ja Thaimaassa. Lukemisen, kirjoittamisen ja laskemisen lisäksi he jakavat samalla myös tietoa mm. hygieniasta, maanviljelystä ja ruokavaliosta.

Kirjabloggaajat ovat mukana keräämässä rahaa lukutaidolle, 6.9-13.9 luemme ja arvioimme kirjoja lukutaitokampanjan hyväksi ja haastamme lukijamme lahjoittamaan yhden euron jokaista viikolla luettua kirjaa kohden. Kaikki kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä Suomen Pakolaisavun lukutaitototyöhön. Lahjoitussivun löydät täältä.

Luetaan yhdessä lukutaidon hyväksi!

2 kommenttia:

  1. Sulla on jo hyvin lähtenyt käyntiin. Miekin sain ensimmäisestä kirjasta arvioitua ja sen toisenkin haasten vuoksi tänään pitää saada luettua taas yksi kirja loppuun. Luetaan yhdessä lukutaidon hyväksi on hyvä slogan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näin viikonloppua kohden onkin hyvä aloittaa kun on aikaa lukea, arkena aikaa on kuitenkin vähemmän. Mutta yritän nyt saada luettua vähän varastoonkin. :)

      Poista