maanantai 30. syyskuuta 2013

Lehtien ja kirjan sivujen havinaa

Syksy on lempivuodenaikaani ja tänä vuonna meitä on kyllä hemmoteltu upeilla keleillä ja kauniilla ruskalla - tykkään! Syyskuussa riitti tohinaa niin blogin puolella kuin oikeassakin elämässä. Osallistuin mm. kirjabloggaajien ja Suomen Pakolaisavun hienoon lukutaitotempaukseen jolla kerättiin rahaa lukutaito-opetukseen. Tavoite saavutettiin ja ylitettiin hienosti - rahaa kassaan kertyi yhteensä 1415 euroa, jolla mm. saadaan kustannetta kokonaiselle lukutaitoryhmälle 9 kk:n koulutus. Lukutaito on hieno juttu ja olen iloinen siitä, että sain olla omalla panoksellani auttamassa.

Syyskuun luetut

Luin syyskuussa 20 kirjaa ja 5520 sivua. Näistä äänikirjoja oli kaksi, englanninkielisiä teoksia luin kuusi. Lukutahtini oli tavallista tiukempi osittain lukutaitokampanjan takia, mutta vastaavasti luulen lukeneeni hiukan tavallista lyhyempiä teoksia.  Kuukauden hittejä olivat ehdottomasti Tuomas Vimman hersyvä Ruutukymppi, Gillian Flynnin kiero Dark Places ja Max Brooksin yllättävän upea World War Z. Muistakin hienoja lukukokemuksia toki oli, mutta tämä kolmikko oli kirjoittaessani ehdottomasti ylitse miden. Kuukauden flopiksi nimeän hartaasti odottamani Dan Brownin Infernon, oli nimittäin lähellä ettei kirja lähtenyt lähtenyt keskeneräisen takaisin kirjastoon.


Mary Higgins Clarkin Kadonneet vuodet jäi kahdesta lukuyrityksestäni huolimatta kesken sillä kirjan teksti ei vain houkutellut yhtään lukemaan. Jos lukutoukka tuijottaa ruuhkabussissa mielummin ulos kuin lukee, sanoo se ehkä jotain kirjastakin...

Haasteiden tilanne

Haasteiden tilanne on tuttuun tapaan kehno, syyskuussakaan ei valloittanut uusia maita tai Amerikan osavaltioita eikä sarjakuvahaasteenkaan saldo kasvanut, nyt pitäisi ryhdistäytyä! Vain uusiin kotimaisiin kirjailijoihin tutustuminen sujui, syyskuussa "keräsin" itselleni kolme uutta kirjailihaa!

Entäs ensi kuussa?

Lokakuussa ovat Helsingin kirjamessut, tämän kirjabloggaajan vuoden kohokohta, joka tuttuun tapaan tulee näkymään bloginkin puolella. Messulipuista kiinnostuneita kehoitan olemaan kuulolla lähipäivinä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti