perjantai 1. helmikuuta 2013

Blogistanian Globalia: minun ehdokkaani


On taas aika valita Blogistanian parhaat käännöskirjat. Ehdokkaita sai Finlandian tapaan nimetä kolme kappaletta ja pidemmittä puheitta, minun ehdokkaani:

1. Guy Delisle / Merkintöjä Jerusalemista (3p)
Halusin palkita Guy Delislen kolmella pisteellä ihan jo siksikin että olen kovasti nauttinut hänen matka-aiheisista sarjakuvistaan eikä Merkintöjä Jerusalemista ollut poikkeus.Mielenkiintoinen kuvaus monimutkaisesta maasta!

2. Åsa Larsson / Uhrilahja (2p)
Luen paljon dekkareita ja on erittäin nautinnollista löytää toimivaa jännitystä, jota Uhrilahja todellakin tarjosi. Taisinpa blogissani julistaa Åsa Larssonin jopa kesän dekkarikuningattareksikin!

3. Joyce Carol Oates: Sisareni rakkaani (1p)
Oatesin Sisareni rakkaani oli suorastaan iholle käyvä teos, joka jätti jäljen pitkäksi aikaa. Olisipa tuo jälki ollut iloisempi niin olisin kenties antanut useammankin pisteen! Oates taitaa vaikeista asioista kirjoittamisen.

10 kommenttia:

 1. Norkku, kova lista!

  Vuoden 2012 paras dekkari ja sitten se kirja, josta en meinaa toipua eli Sisareni, rakkaani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valinta oli tänä vuonna vaikea, mutta dekkareiden ystävänä halusin antaa Larssonille pisteitä. Sisareni rakkaani taas jätti niin voimakkaan jäljen että ääni oli lopulta pakko antaa sille.

   Poista
 2. Tosiaan, sarjistakin olisi voinut äänestää. Ihan huippu Delislen onkin!

  VastaaPoista
 3. Oi, Uhrilahja oli kyllä parasta Larssonia!

  VastaaPoista
 4. Guy voisi olla mullakin, mutta Jerusalem on vielä lukematta :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidin Jerusalemista, se kuvasi niin hyvin paikan monimutkaisuutta.

   Poista
 5. Miten multa on päässyt menemään ihan ohi tuo Larssonin Uhrilahja. Kummallista. Oatesin asetin samalle sijalle kuin sinäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Elina, Uhrilahja oli minusta viime vuoden paras dekkari - suosittelen! Oatesin kirjasta ei hyvää mieltä herunut, mutta se jäi kummittelemaan mieleen niin pitkäksi aikaa että pakko sille oli ääni antaa.

   Poista