torstai 14. helmikuuta 2013

10 asiaa jotka tekevät minut onnelliseksi

 Sain Kirjakirpun Jenniltä haasteen, jossa haetaan kymmentä onnelliseksi tekevää asiaa. Hyvä aihe, koska tällä hetkellä minulla ei olekaan kauhean kivaa - olen tilapäisesti silmätulehduksen takia yksisilmäinen. On siis hyvä hetki miettiä niitä onnelliseksi tekeviä asioita ja unohtaa kurjuus.

Haasteen säännöt ovat seuraavat:
 1. Listaa kymmenen lempiasiaasi
 2. Jaa haaste vähintään viidelle tykkäämällesi blogille ja ilmoita heille siitä!
 3. Nauti listaamistasi asioista mahdollisimman usein.
Kymmenen onnellistuttavaa asiaani:

1. Minulle tärkein onnellisuuden lähde on rakkaus. Se, että tietää maailmassa olevan jonkun joka välittää. Että joku rakastaa silloinkin kun olet yksi silmäinen, takkutukkainen umppalumppa.

2. Ystävät. Ne parhaimmat tyypit, joiden kanssa nauretaan posket kipeiksi ja jaetaan ilot ja surut. Ne, joita ilman elämä olisi paljon tylsempää.

3. Lukeminen on yksi suuri onnellistuttaja elämässäni. Ja lohtukirjoista on minulle yksi ylitse muiden - Bridget Jones. Minulle Bridget on melkeinpä se nuoruusvuosien kaveri, jonka kanssa on vertailtu ankeita treffejä ja syöty purkista suoraan jäätelöä pyjamassa kikattaen - tiedätte ehkä tyypin? (PS. Bridgetin tarina saa kai tänä vuonna jatkoa, voiko keski-ikäinen Jones olla edelleen hauska? Pakko tuo kirja on kyllä siltikin lukea!)

4. Valokuvaus on viime vuosina ollut minulle tärkeä harrastus. Kameran linssin takaa näyttävät tututkin paikat uusia puolia itsestään. Aloitin tämän vuoden puolella valokuvapäiväkirjan, jossa yritän kuvata jotain joka päivä. Sairastumisen jälkeen kuvaaminen on kyllä ollut vähän haasteliaampaa, mutta sitkeästi aion yrittää.

5. Haaveileminen. Minusta on mukava tehdä erilaisia ajatusleikkejä, tuhlata lottovoittoja tai matkustaa maailman ääriin. Joskus unelmat ovat pieniä, kuten vaikka uusi keittiönpöytä tai suuria, kuten se lottovoitto, mutta yhtä kaikki on ihana unelmoida. Kaikkien unelmien ei tarvitse edes tulla toteen, tärkeintä on haaveilu.

6. Matkustaminen edustaa minulle monesti toteen tulleita unelmia ja seikkailuja, juuri nyt olisi ihanaa päästä jonnekin aurinkoiseen ja lämpimään. Olen kovasti ihastunut Italiaan mutta henkinen kotini taitaa olla Hong Kongissa, sillä en ole koskaan ollut missään muussa kaupungissa niin kotonani kuin siellä.

7. Oma koti kullan kallis. Kaikista kaukohaaveistani huolimatta on aina ihanaa palata kotiin.

8. Juokseminen, sillä siitä vain tulee niin hyvä olo, Murakamikin sen tietää.

9. Kirjoittaminen on ollut unelmani pikkytytöstä saakka. Minä olin nimittäin se tyyppi, joka kaverikirjoihin kirjoitti haluavansa isona tulla joko kirjailijaksi tai salapoliisiksi. Blogin pito onkin siitä antoisaa että saan tällä tavalla edes pikkuisen tavoitella tuota lapsuuden haavetta. (Vaikka on se muutenkin hauskaaa, ihania kirjoja, kivoja tyyppejä ja kirjalöpinää. Parhautta!)

10. Hyvä ruoka. Olen herkuttelija ja olen valmis allekirjoittamaan lauseen: "hyvä ruoka, parempi mieli". Italialainen ruoka on lähellä massuani ja mieheni laittama lohtospaghetti auttaa kyllä oikeasti aika moneen vaivaan.

Koska maailmani on nyt aika sumea, en lähde jakamaan haastetta eteenpäin. Toki sen saa tästä napata tehtäväkseen jokainen joka haluaa. Haluan kuitenkin toivottaa kaikille ihanaa ystävänpäivää!4 kommenttia:

 1. Monta asiaa, jotka tekevät myös minut onnelliseksi! Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana tämä sun postaus, kiva että jaksoit tehdä :) Toivottavasti silmätulehdus hellittää pian, on kyllä aika viheliäistä olla yksisilmäisenä! :/ Oikein hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen haaveilusta ja italialaisesta ruuasta nauttiva (mieheni lasagnen voittanutta en ole vielä löytänyt, en edes Italiasta). Pikaista paranemista ja hyvää ystävänpäivää! :)

  VastaaPoista
 4. Ihania asioita! Onnellisuuden lähteitäsi lukiessa, huomaa samalla, kuinka tärkeitä ne ovat itsellekin!:) Tein juuri itsekin samaisen postauksen. Olet mahtava!

  VastaaPoista