perjantai 31. elokuuta 2012

Elokuun iltalukemiset

Elokuu on ollut elämyksiä täynnä - olen nähnyt Tuomas Kyrön ja Antti Litjan pokkaavan kultalevyn Mielensäpahoittajasta, tavannut ihania kirjabloggaajakollegoita, nähnyt popin kuningattaren lavalla - näin muutamia mainitakseni. Olen kyykkinyt vadelmapuskissa herkuttelemassa ja nauttinut elokuun pimenivistä illoista. Vaikkei kuukausi ole ollut helteisin, se on ollut hyvä. Lomakin oli vähän erilainen kuin aiemmin, tällä kertaa ei menty mihinkään tai ylenmäärin aikataulutettu lomaa, oltiin vaan. Puuhailtiin mitä mieleen juolahti. En muista milloin viimeksi olisin nollannut itseni näin, kalenterin käyttäminen on vieläkin melkein vaikeaa. Toisaalta on ollut myös ihanaa palata arkeen ja jotenkin lomani jälkeen huomaan jopa arvostavani sitä - ihmisiä, haasteita ja ylipäätään arjen tuomaa ryhtiä elämään. Kuten huomaatte, myös loman jälkeiseen aikaan kuuluu myös positiivisuus. Kun on levännyt kunnolla, katsoo maailmaa vähän toisella tavalla ja osaa arvostaa sitä.

Mitä tulikaan luettua?

Elokuussa luin tavallista vähemmän, 13 romaania ja 6 sarjakuvaa, kesäloma kai vaati veronsa... Luettuja sivuja kertyi 4863. Kuukauden parhaita lukutapauksia olivat Paul Tordayn ihana Salmon fishing in Yemen, Ernest Clinen Ready Player One ja Craig Thompsonin Habibi. Jälleen kerran kolmikkoa oli vaikea valita, sillä esimerkiksi Uhrilahja vei hienosti mukanaan. Silti juuri nämä kolme kirjaa olivat ne, jotka jättivät, syystä tai toisesta, vahvimman jälkimaun. Tordayn kirja oli kuin lasi raikasta ja kuplivaa vettä kuumana päivänä, Ready Player One vei nuoruusmuistoihin ja Habibi tunkeutui jopa uniini.


Lukuhaasteiden tilanne

Parin heikon kuukauden jälkeen lukuhaasteeni vihdoinkin edistyvät.  Kaunokirjallisen maailmanvalloituksen osalta käytiin Jemenissä, Puolassa ja Norjassa, joista kaksi viimeistä kartuttivat myös auki Eurooppaan haasteen saldoa. Amerikkaa kolusin Rhode Islandin osavaltion verran. Myös Amman ihanaan Copycat-kirjankansikisaan osallistuin Yön virkeällä lukijalla...

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa on taas teemaviikon aika, tällä kertaa sukelletaan e-kirjojen maailmaan. E-kirjaviikko alkaa ihan kohta, maanantaina 3.9. Silloin tehdään löytöjä sähkökirjojen maailmassa ja pähkäillään lukuohjelmien ja -laitteiden käyttöä. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan, joko omien bloggausten tai kommenttien välityksellä!

Ensi kuussa saan näppini myös useampaankin kovasti odottamaani uutuuteen, joista yksi on sarjakuva ja toinen, öh, historiallista fiktiota. Arvaattekos mitkä kirjat polttelevat jo näppejä? (Vinkki: sarjakuva on harmaan ja ruskean sävyinen tyylikäs kokonaisuus ja kirjahan käsittelee tietysti erästä tiettyä ajanjaksoa Iso-Britanniassa...)

2 kommenttia:

  1. Habibi oli loistava. Eikä tuo Ready Player One huono ollut sekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut! Jännää kyllä aina kuukauden päätteeksi miettiä mitkä kirjat tekivät voimakkaimman vaikutuksen. En olisi uskonut lohenkalastuksen kiinnostavan näin paljon...

      Poista