tiistai 31. tammikuuta 2012

Takana talvinen tammikuu

Huh, ollaan melkein selvitty tammikuusta ja kuljetaan kohti valoa ja lämpöä. Vaikken suoranaisesti ole millään lailla innostunut lumesta tai pakkasesta, on pakko pitkin hampain myöntää että maisemat ovat lumisina ihanat.

Tammikuussa luin 18 teosta, joista yksi oli sarjakuva ja yksi äänikirja. Sivuja kertyi 6971. Tammikuussa luin poikkeuksellisen paljon englanniksi (7 teosta), joka näkyikin loppukuusta niin että aloin lähes janoamaan suomenkielistä luettavaa. Lontoon reissun takia lueskelin hiukan korostetusti brittikirjallisuutta ja innostuin myös pikkuisen maalaustaiteesta The Swan Thievesin ja Silti minä maalaan -kirjojen myötä. Kuukauden parasta antia ovat olleet Ville Tietäväisen sarjakuvaromaani Näkymättömät kädet, Tuomas Vimman Raksa ja Isabel Allenden Henkien talo - hyvä kuukausi kotimaiselle kirjallisuudelle siis!

Sain myös tilaisuuden kokeilla erilaisia lukemisen muotoja, sekä ääni- että ekirjan muodossa. Molemmista ensikokemukseni olivat hyviä, mutta ei silti ole perinteisen kirjan voittanutta. Tammikuun lopulla käväisin myös Tammiglögeillä ja tapasin liudan muita bloggaajia - kiitos seurasta, oli kiva nähdä ja turista!

Tammikuun luetut:

Henkien talo / Isabel Allende
Minä tapan / Giorgio Faletti
Aurinkokuninkaan varjossa / Golden Keyes Parsons
The Swan Thieves / Elizabeth Kostova
Näkymättömät kädet / Ville Tietäväinen
Ihmissutta ken pelkäisi / Leonie Swann
The White Queen / Philippa Gregory
Marian ilmestyskirja / Maija Haavisto
Fallen / Karin Slaughter
Minä olen jumala / Giorgio Faletti
Raksa / Tuomas Vimma
Vanhan rouvan lokikirja / Kyllikki Villa
Crippen / John Boyne
Katkeamispiste / Simon Lelic
The Family / Martina Cole
Viisasteleva sydän / Jane Austen
Silti minä maalaan (Kirjeitä Maria Wiikille) / Helene Schjerfbeck
The Lady and the Peacock: The Life of Aung San Suu Kyi / Peter Popham

Tammikuussa tuli matkusteltua kirjallisesti melko lailla ja Kirjavan kammarin Ikkunat auki Eurooppaan -haaste antoi tälle vielä lisäpontta. Eurooppa-haasteen tiimoilta "käväisin" Iso-Britanniassa, Ranskassa, Irlannissa, Saksassa ja Monacossa ja keräsin yhteensä 8 pistettä. Kirjallisen maailmanvalloituksen osalta taas seikkailin Brasiliassa, Burmassa ja Chilessä. Ensi kuullekin on kirjastokasan perusteella luvassa maailmanvalloitusta, tulossa on ainakin Viro ja Kuuba.

Hauskoja tai yllättäviä hakusanoja olen nähnyt silloin tällöin blogeissa ja tässä kuussa osui tännekin sellainen haku, joka oli ihan pakko julkaista:
Kirjastossa on täällä kauniin näköinen nainen
Ihan en keksi mitä tässä on yritetty googletella. Onnistuukohan seuranhaku kirjastossa? Meidän kirjasto on ainakin aika hiljaisen oloinen paikka, mutta olisihan se toki romanttista, kurkottaa kohti samaa kirjaa...

1 kommentti:

  1. Heh, tosiaan hauska hakurimpsu. :)

    Olet lukenut taas tosi paljon - ja ihan tosi tosi monipuolisesti, vau! Se on kyllä ihan totta, että välillä on ihana päästä ikään kuin lepäämään omaan äidinkieleensä, jos on lukenut monta kirjaa peräkkäin muilla kielillä.

    VastaaPoista