torstai 12. tammikuuta 2012

Nenä kirjassa 1 vuotta

Karkasikohan mopo taas käsistä??!
Perustin blogini 12.01.2011, oikeasti muistelen julkaisseeni ensimmäiset merkinnät jo pari päivää aiemmin, mutta kirjoitin ja julkaisin ne, syystä jota en enää muista, uudelleen vähän myöhemmin. Blogi oikeastaan syntyi surutyön jatkeena, menetin vuonna 2009 rakkaan ihmisen ja viime vuodenvaihteen tienoilla alkoi tuntua siltä että tarvitsisin itselleni jonkin projektin joka veisi ajatukset pois surusta ja tuottaisi minulle iloa. Jossain vaiheessa oivalsin että pidän kirjoista ja niiden miettimisestä - aloitan siis lukupäiväkirjan! Ja sillä tiellä nyt ollaan, vaikka blogi ja sen pitäminen onkin muuttunut aika lailla siitä, miksi sen tammikuussa kuvittelin.

Pari kuukautta kirjoittelin ihan rauhassa itsekseni, mutta maaliskuussa blogiin eksyi jokunen lukijakin. Olin tästä aluksi aika hämilläni, että joku on eksynyt tänne nettiin lukemaan joitakin minun raapustuksiani... Sittemmin olen päässyt yli nolostumisesta ja on itseasiassa hirmuisen kivaa kun joku viitsii lukea tekstini ja ehkäpä vielä kommentoikin sitä. Iso kiitos siis kaikille teille siitä!

Pikkuhiljaa blogiin on tullut lisäiltyä kaikenlaista - ensin tuli valokuva kirjan kannesta, koska blogi ilman kuvia tuntui tylsältä ja tajusin, että itse muistan kirjoja parhaiten niiden kansien kautta. Sitten löysin tekstinäytteet, ne ovat lähinnä minulle apuna siitä, että muistaisin miltä kirjan teksti tuntui luettaessa. Yleensä valitsen kohdan joka on, syystä tai toisesta, tuntunut merkitykselliseltä tai kauniilta. Sellaisen pätkän, johon ehkä haluaisin palata vielä uudestaan. Sitten tilastoapina minussa innostui kirjojen sivumäärän listaamisesta...

Olen yrittänyt kovasti keksiä jotakin kivaa arvontaa tai haastetta syntymäpäivän kunniaksi, mutta totta puhuen minulla piisaa touhuja ns. oikeassakin elämässä ja luovuus ei varsinaisesti ole ollut ihan huipussaan. Siispä pidätän itselleni oikeuden järjestää synttärihulinoita myöhemmin mikäli inspiraatio vain iskee.

Onko bloggaaminen sitten muuttanut mitään minussa tai lukemisissani? On varmasti. Olen aina ollut innokas lukija, mutta bloggaaminen on tavallaan tuonut rakkaaseen harrastukseen uuden näkökulman. Se, mitä ja miten paljon luen, on nyt jollakin lailla näkyvämpää ja olen oppinut tässä prosessissa jotakin itsestänikin. Blogistania on kannustanut minua astumaan myös oman mukavuusvyöhykkeeni ulkopuolelle, kokeilemaan ja lukemaan sellaistakin, mitä normaalisti en valitsisi. Vaikka kaikki ei aina ihan oman makuni mukaista olekaan ollut, uskon että on hyvä kokeilla ja yrittää ymmärtää erilaisia tyylejä ja asioita. Tämä varmaan selittää myös blogini "linjattomuutta", en osaa tai haluakaan laatia itselleni lukulistoja, koska olen "fiilis-lukija". Saatan poimia kirjastosta mukaani ties mitä, tuulen suunnasta riippuen...

Pidemmittä puheitta, kiitos teille kaikille mukana olosta. :)

19 kommenttia:

 1. Paljon onnea yksivuotiaalle blogillesi! Oli mielenkiintoista ja koskettavaa lukea blogisi ensiaskeleista. Olen iloinen, että jatkoit blogiasi. Viihdyn sinun kirjoitustesi äärellä ja ihailen laajaa kirjamakuasi. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea blogillesi!

  Minullakin taitaa olla blogisynttärit nyt tammikuussa, mutta ikää raapustuspaikallani on jo 6 vuotta. Huh. Kaikkea sinne on kertynytkin.

  Hienoa, että sait blogista iloa surulliseen elämänvaiheeseen. Projektit usein auttavat niissä, olen minäkin huomannut.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea yksivuotiaalle! Täältä tullaan ensiviikolla perässä.

  Mukavaa, että bloggaaminen on tuonut sinulle iloa elämään. :) Kiitos sinulle että kirjoitat, täällä on mukava käydä.

  VastaaPoista
 4. Pitikin heti tarkistaa, kun en tosiaan omaa synttäriäni muistanut: 10.1. Melkein samoissa siis mennään päivämäärissä ;)

  VastaaPoista
 5. Katja, kiitoksia. Laaja kirjamaku on kauniisti sanottu, minä kutsun kotoisammin makuani sillisalaatiksi :D Hassu juttu muuten, en blogia en tajunnut lukevani näin sekalaisesti...

  Suketus, 6 vuotta!! Se on hurja saavutus!

  Projekteista on tosiaan apua, vaikka ikävä aina jääkin.

  Linnea, kiitos samoin, käyn mielelläni kurkkimassa sinun blogiasi. Blogi on kyllä tuonut iloa ja uusia juttuja elämääni ja monenlaista olen oppinut blogeista ja itsestänikin.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Blogiisi on ilo tulla lukemaan arvostelujasi, luet todella monipuolisesti erilaisia kirjoja!

  VastaaPoista
 7. Onnea yksivuotiaalle blogillesi! Oli kiva lukea blogisi ensiaskeleista, mukavaa että jatkoit kirjoittamista. Täällä on aina ilo käydä vierailemassa:)

  VastaaPoista
 8. Olen varmastikin uusimpia lukijoitasi, ja itse aloitin rämpimällä kirjablogin vasta huhtikuussa. Luultavasti Missä kuljimme kerran oli eka bloggaus, jota kommentoin

  Katsoin jo aiemmin, että olet sangen ahkera ja hyvä bloggaaja

  Onnea ja kannustusta :)

  VastaaPoista
 9. Onnea yksivuotialle blogillesi!

  Ja kiitos kun jaoit blogisi syntyhistoriaa kanssamme ;)

  VastaaPoista
 10. Onnea yksivuotiaalle, hienolle blogillesi! Ihanaa, että blogi on tuonut lohtua surulliseen elämänvaiheeseen, osanotto menetyksestäsi.

  Jokainen järkkää tai on järkkäämättä arvontoja ja haasteita omien voimavarojensa ja aikataulujensa mukaan; itse pidin innoissani arvonnan heti 3kk-synttäreiden kunniaksi, mutta sen jälkeen en ole ehtinyt ;). Ehkä joskus taas sitten...

  VastaaPoista
 11. Onnea 1v blogille! Mä oon ihan samanlainen fiilislukija, koskaan ei ihan tiedä et mitä seuraavaksi.

  VastaaPoista
 12. Tuulia ja Sanna, kiitokset vaan kauniista sanoista. Kiva että kävitte.

  Jokke, kiva kun aloit lukijaksi. Ahkerasta en tiedä, mutta nyt on lukuinnostus päällä, ehkä kevään tullen tasoittuu.

  Susa, kiitti!

  Maria, niinhän se menee että jos inspiraatio ei iske niin on turha alkaa väkisinkään vääntämään. Mutta jos keksin jotain fiksua, niin järkkään toki.

  Anni.m, kiva että joku muukin fiilislukija. :)

  VastaaPoista
 13. Onnea yksivuotiaalle!

  Miten hienoa, että blogi on ollut sinulle osa toipumisprosessia. Ja kirjablogin pitäminen todella on projekti joka tuottaa iloa, varmasti meille kaikille kirjabloggareille :)

  VastaaPoista
 14. Onnittelut yksivuotiaalle, joka on yksi suosikkiblogeistani!

  Otan osaa menetykseesi, mutta on hienoa, että löysit bloggaamisen eräänlaisena terapiatyönä. <3

  VastaaPoista
 15. Paljon onnea yksivuotiaalle! <3 Käyn aina lukemassa kaikki postauksesi (vaikken aina kommentoikaan) ja muiden tavoin ihailen laajaa kirjamakuasi ja monipuolista blogiasi.

  Hienoa että blogi on antanut iloa ja hyvää mieltä surullisten aikojen jälkeen! <3

  VastaaPoista
 16. Kiitos Karoliina ja Sara, minäkin vierailen mielelläni teilläpäin vaikken aina tassunjälkeä jätäkään. :)

  VastaaPoista
 17. Onnea 1-vuotiaalle!

  Hienosti sinulla on mennyt ja iloa sekä intoa jatkoonkin!

  VastaaPoista
 18. Paljon onnea ekasta vuodesta. Täältä saa aina hyviä lukuideoita :)

  VastaaPoista