sunnuntai 31. elokuuta 2014

Elonkorjuuta

On lempivuodenaikani. Elokuu ei tosin ole tänä vuonna ollut siitä ihanimmasta päästä, sillä vettä tuntuu tulevan ihan joka päivä mutta onneksi kuiviakin hetkiä on kuukauteen osunut ja pääsin nauttimaan mm. Helsinki Airshown taivaallisista koreografioista. Tohinaa on riittänyt, niin töissä kuin kotonakin ja pitäisi vielä ehtiä pyöränkin selkään Kilometrikisaa varten. Tässä touhussa äänikirjat ovatkin ihana parhaita kavereita - ylämäet taittuvat (melkein) leikiten kun kirjassa on meneillään hyvä kohta!

Nyt odottelen sitä tilaamaani intiaanikesää ja aurinkoisia, kuulaita syyspäiviä!

Elokuun luetut

Elokuussa elämä alkoi uudelleen kesän lötköilyn jälkeen ja se näkyi lukemisessa kiireenä. Elokuun kirjasaldo oli 17 luettua, joista äänikirjoja oli kaksi, samoin kuin sarjakuviakin. Luettuja sivuja kertyi 4874, onneksi Tikli osui tasapainottamaan kevyempien kirjojen kuukautta! Kuukauden teemana tuntuvat olevan rikokset, sillä puolet lukemistani teoksista näyttää niitä käsittelevän. Myös vauhdikkaita senioreista luin tavanomaista enemmän. Kuukauden TOP3:een kuuluvat tyylikäs Vuori, takuuvarma Luupuisto ja ihana Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja, siis kolmoisvoitto kotimaiselle kirjallisuudelle tässä kuussa!
Liisan seikkailut ihmemaassa (Lewis Carroll, Ntamo, 2013) kuului heinäkuun lukupiirikirjoihin, jotka aikanani luin mutta unohdin kesäkiireissä siitä blogata, joten korjataanpa virhe tässä! Liisa on minulle tutumpi Disneyn versiosta, mutta itse klassikkotarina oli omalla tavallaan oudon viehättävä sekin. Valitettavasti Liisalle kävi kuitenkin samoin kuin Peter Panille, sillä alkuperäisteos jäi hiukan kalpeaksi elokuvan technicolor-version rinnalla. Olisin ehkä kaivannut enemmän persoonallisuutta ja rakennetta Liisaan, nythän tyttönen vain kulkee oudosta tapahtumasta toiseen.

Haasteiden tilanne

Hiljaista, niin hiljaista.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa tehdään hyvä lukemalla, lukutaitoviikolla kerätään jälleen rahaa opetusta varten ja minäkin aion olla mukana. Tästä lisää lähiviikkoina! Erilaiset naiskohtalot näyttävät dominoivan kirjapinoani, jos kohta tasapainoksi on tarjolla tyylikkäitä tukholmalaisherroja ja yksi jääräpääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti