sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesälomaa odotellessa

Kaunista keskikesää kaikille! Täällä vielä kärvistellään kesäloman odotuksen tunnelmissa, toki ilmastoidussa toimistossa on helteillä hyvätkin puolensa mutta lomalaisten iloa ja intoa seuratessa tekisi jo itsekin mieli päästä nauttimaan. Onneksi on kuitenkin viikonloput - ja kirjat.

Kesäkuu on ollut jollain tapaa hurjan hektinen. Vaikka on tapahtunut paljon kivoja juttuja, tuntuu siltä että nyt olisi oikeasti aika päästä lepäämään ja rauhoittumaan. Vain olla, ilman aikatauluja ja työlistoja. Kohta se on. Minun lomani.

Päätin blogin puolella lisätä läpinäkyvyyttä ottamalla käyttöön ns. "Mistä minulle" -tagit, joka siis yksinkertaisuudessaan kertoo sen miten kirja on lukukasaani päätynyt. Luokkina ovat tällä hetkellä kirjasto, arvostelukappale (tämän alle tipahtavat kaikki pyydetyt tai pyytämättömät kustantamoista saadutr kirjat), oma ostos, ilmaiset (esim. ilmaiseksi muualta kuin kirjastosta ladattavat sähköiset kirjat) ja lahjat (esim. joulu). Olen yrittänyt kertoa postauksissa aiemminkin kunkin kirjan alkuperästä, mutta tagit lienevät selkeä ja yhdenmukainen tapa merkitä asia. Kirjasto näyttää olevan ylivoimaisesti suurin "sponsorini" ja siitä lämmin kiitos heille! Liputan mielelläni Helmetin mainion kokoelman ja hyvän palvelun puolesta!

Kesäkuun luetut

Luin 4611 sivuja, 16 kirjaa. Lenkkikausi näkyy selkeästi luetuissa, sillä kirjoista peräti 3 oli äänikirjoja, kokonaisuudessaan sähköisiä kirjoja oli 6 kpl. Englanniksi luin niinikään 6 kirjaa. Kuukauden parhaiden lukuhetkien valinta osoittautui jälleen kerran kinkkiseksi mutta tällä kertaa TOP3:een pääsivät Enkelintekijä (tämä ei liene yllätys!), Peli ja Poikkeus säännöstä. Jännittävä meininki on siis selvästi ollut kesäkuun juttu!
Kesken jäi Mo Yanin Big Breasts, wide hips joka vaikutti ihan minun kirjaltani (historiallinen romaani naiskohtaloista Kiinassa - kuulostaako tutulta?!) muttei sitten ollutkaan. Hieno kirja varmasti, mutta ainakin tällä hetkellä allekirjoittaneen aivot ylikuumentuivat yrittäessäni muistaa kuka henkilöistä oli kukin (Miespuolisella päähenkilöllä on muuten 7 sisarta..) Yritin kovasti tsempata lukemiseni kanssa, sillä armas puolisoni väitti etten millään jaksaisi lukea kirjaa loppuun, hän oli itsekin joutunut luovuttamaan jo alkuvaiheessa. Kesken jättäminen otti sisulle (mutta piruuttani luin kuitenkin yhden luvun pidemmälle kuin siippa!)

Haasteiden tilanne

Haasteiden eteneminen on tällä hetkellä melko onnetonta. Mikko Porvalin Rautasormuksella sain sentään yhden pisteen lisää haasteessa, jossa pyritään tutustumaan uusiin kotimaisiin kirjailijoihin.

Entäs ensi kuussa?

Kesä on tavallisesti minulle dekkareiden aikaa ja luulen että tämä tulee näkymään heinäkuun lukemisissa. Niin, ja sitten tietysti jossain vaiheessa olisi se LOMAKIN...

6 kommenttia:

 1. Kesä on siitä kivaa aikaa, että silloin saa hyvällä omallatunnolla lukea dekkareita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastihan jokainen vuodenaika on oivallinen dekkareille: marraskuun pimeys, pitkät kylmät talvi-illat... Mikä ihana tekosyy!

   Poista
 2. Jee, kirjastot!

  Hyvää loman odotusta. :)

  VastaaPoista
 3. Sinä luet aina niin ihanan paljon! Nyt kuitenkin kiinnitin eniten huomiota tuohon postauksen kuvaan - mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri, kyseessä oli todellinen tuurilaukaus. Joskus sitä vain on oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

   Poista