Sivut

maanantai 13. helmikuuta 2012

Konttorikanat: Elämää kopissa / Doug Savage

Minä, kuten kai moni muukin, työskelen toimistossa ja kun törmäsin kirjastossa Konttorikanat: elämää kopissa -kirjaan, oli pakko poimia se mukaan. Niin herkullinen nimi! Konttorikanojen keltainen kansi ei oikein houkuttanut, mutta lukeminen paljasti värivalinnan johtuvan post-it -lappusista, joille sarjakuvasivut on piirretty. Siis oikeassa toimistohengessä.

Sarjan luoja, Doug Savage, työskentelee laitteiden käyttöohjeiden toimittajana suuressa yrityksessä ja kanat näkivätkin päivänvalonsa ensi kertaa kun Doug alkoi huonon työpäivän päätteeksi piirrellä muistilapulle... Hän on julkaissut Konttorikanoja netissä vuodesta 2005 lähtien.

Kirja on täynnä pieniä, hauskoja juttuja joille naureskella, kuten vaikkapa sivujen alalaidassa oleva pikkupiirros, jonka saa animoitua selailemalla sarjakuvaa nopeasti. Kirja irvailee hauskasti konttorielämän tylsyydelle ja peleille, ylennyksille, pomoille, työkavereille...

Konttorikanoissa on jotakin samaa kuin Simpsoneiden luojan, Matt Groeningin muinaisessa Elämä on helvettiä -sarjassa. Kanojen piirrosjälki on yksinkertaista ja karuakin, mutta kanojen vitsit osuvat nappiinsa! Hienointa kirjassa ei olekaan piirrosjälki vaan se mainio musta huumori kaiken taustalla. Suosittelen!


Gummerus, 2011
Alkuteos: Savage Chickens. A Survival Kit for Life in the Coop.
Kirjasta lisää: Savage Chickens

2 kommenttia:

 1. Haha, vaikuttaa aika osuvalta teokselta. Naureskelin etenkin tuolle Elämä - 8 kohdan ohjelma -kuvalle. Sitähän se... :D Tykästyin Groeningiin jo joskus tosi nuorena, varmaan ennen kuin oli edes mitenkään "soveliasta" lueskella moisista aikuisten maailman asioista, eikä ihastukselle loppua näy. Hauskaa, että on muitakin tutustumisen arvoisia tekijöitä!

  Musta huumori on parasta huumoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taisin revetä tuolle Kuolema etätöissä -jutulle, mies vain ihmetteli että mitä se nyt tyrskii... Tässä oli sellaista kivaa Elämä on yhtä helvettiä -meininkiä, tykkäsin kovasti!

   Mustalle huumorille iso peukku.

   Poista